Hyldeblomsttærte

Ingredienser

Dej:
3 æg
1½ dl sukker
2 dl mel
2 tsk. bagepulver
hele ristede valnødder
citronmelisse

Fyld:
2 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
5 blade husblads
3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt ca. 5 minutter. Tilsæt mel og bagepulver rør rundt til dejen er uden klumper. Læg bagepapir i en bradepande, hæld dejen i og bred den ud i en firkant på 25 x 30 cm. Bages ved 250 grader på nederste rille i ca. 5 minutter til den er gennembagt og har fået farve. Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist. Træk papiret af og læg kagen på et fad.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt hyldeblomstsaft. Læg husbladsen i koldt vand i mindst 5 minutter. Pisk fløden stiv. Kram husbladsen godt, læg dem i en skål og smelt den i microovn i ca. 10 sekunder. Hæld husbladsen stå lidt til den bliver fast. Bred massen ud på kagebunden i et jævn lag. Lad tærten stå koldt i mindst 4 timer.
Pynt med valnøddekerner og citronmelisse.