Øl-braiseret oksekødsgryde

4 pers.

Ingredienser

500 g oksekød (inder- eller yderlår)
1 flaske mørkt øl
1 spsk. soya
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk. rosmarin
5-6 tørrede enebær
1 løg
salt, friskkværnet peber
2-3 gulerødder
1 spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

Bland løg, soya, tomatpure, rosmarin og knuste enebær i en gryde og lad det koge godt sammen i nogle minutter. Skær kødet i tern. Pil løget, hak det og kom det i gryden sammen med kødet. Kun lidt ad gangen – så gryden ikke går af kog!!!
Krydr med salt og friskkværnet peber. Lad gryderetten småsimre under låg i ca. 45 minutter. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Læg dem i gryden, når der er 10 minutter tilbage af kogetiden. Bland majsstivelse med lidt vand og jævn retten. Lad den koge op og server med kogte kartofler og broccoli.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik