Franske vafler

Ingredienser

450 g smør, koldt
750 g mel
2 1/4 dl vand, koldt
1½ tsk. eddike
æggehvide til pensling

Smørcreme:
smør, blødt
flormelis
evt. fintrevet citron- eller appelsinskal fra økologiske frugter

Fremgangsmåde

HAK SMØRRET I MELET, OG FINDEL DET TIL EN GRYNET MASSE.TILSÆT VAND OG EDDIKE, OG ÆLT DEJEN SAMMEN.
LÆGGES KOLDT ½ TIMES TID.
RUL DEJEN UD PÅ ET MELDRYSSET BORD, OG STIK DEJEN UD MED T GLAS..CA 6 DM.
DRYS 4-5 SPSK SUKKER PÅ ET FAD ELLER PAPIR.
PENSEL DEM, OG DYP DEN ENE SIDE I SUKKERET,RULLES SÅ DE BLIVER OVALE.
LÆGGES MED SUKKERSIDEN OPAD PÅ EN PLADE, OG BAGES VED 225 GR..I 10-12 MIN.
AFKØLES.———LÆGGES SAMMEN MED FYLD.

Kom melet i en skål og hak smørret i, findel med fingrene til det er grynet. Tilsæt vand og eddike, saml hurtigt dejen. Pak den ind og læg den i køleskab i ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik dejen ud med et glas der er ca. 6 cm. i diameter. Drys sukker ud på et stykke bagepapir, pensl dejen med æggehvide på den ene side og dyp i sukkeret. Sæt på bageplade med bagepapir og bag ved 225 grader i 10-12 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på bagerist.

Pisk smør med passende mængde flormelis, til det er som ønsket. Tilsæt evt. fintrevet citron-/appelsinskal. Læg dejstykkerne sammen om smørcremen.