Lækre boller til hverdag

16-18 stk.

Ingredienser

6 dl mælk
50 g gær
200 g græsk yoghurt 10%
1 spsk groft salt
2 tsk. flydende honning
300 g fuldkornsdurummel
ca. 800 g hvedemel

Fremgangsmåde

Lun mælken og hæld den i en skål, opløs gæren i det håndvarme mælk. Rør græsk yoghurt, salt og honning i. Rør fuldkornsdurum i og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt, kom den tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve i 1 times tid. Form til boller, sæt på en bageplade og lad dem hæve igen i ½ times tid.
Pensl med mælk og sæt i en kold ovn. Skru op på 200 grader og giv dem ca. 20 minutter, eller til de lyder hule når de bankes under bunden.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik