Nøddekage med kaffeglasur og kaffeskum

Ingredienser

Kaffeskum:
1 dl piskefløde
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. flormelis
3 spsk. espressopulver
1 spsk. vaniljesukker

Kage:
150 g rørsukker
2 spsk. hvedemel
100 g hasselnødder
4 æg, delt i blommer og hvider

Glasur:
3/4 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader.
Mal nødderne fint i en blender eller en foodprocessor. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en el-mikser, til det er tykt og lyst. Vend nødderne i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Smør en lille springform og drys melet i, så det dækker formen.
Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 minutter, tjek at den er gennembagt, inden den tages ud. Lad den køle af på bagerist.
Bræk chokolade i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med fløden. Lad det smelte ved lav varme og rør det sammen. Smør det på den kolde kage.
Til skummet røres yoghurt, flormelis og vaniljesukker sammen. Opløs esprssopulveret i ganske lidt, kogende vand. Rør det i yoghurt-blandingen. Pisk fløden helt stiv og vend den i til sidst. Stil skummet på køl, til det skal bruges. Pisk den op inden den skal bruges og server den til kagen.