Kartoffelboller fra Irland

ca. 16 stk.

Ingredienser

1 lille tsk. bagepulver
2 spsk. baconfedt (smeltet smør kan også bruges)
lidt kærnemælk
450 g melede kartofler (skrællet vægt)
225 g mel

Fremgangsmåde

Kog halvdelen af kartoflerne til de er møre, riv resten. Læg de rå, revne kartofler på et rent viskestykke. Vrid al den væde du kan få ud af dem, over en skål og kom dem derefter i en stor skål.
Riv de kogte kartofler ned i skålen med de rå, revne kartofler. Tilsæt sigtet mel, bagepulver og baconfedt. Rør/ælt hurtigt dejen sammen med lidt kærnemælk.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 4 cm. tyk og del i 16 stykker. Sæt dem på en bageplade og bag ved 180 grader i 30-40 minutter til de er møre og gyldne – de skal stadig være lidt klæge og seje. Lad dem køle af på bagerist. Gode som madbrød.