Lækre boller med safran

ca. 16 stk.

Ingredienser

25 g gær
3 dl mælk
50 g smør
et nip safrantråde
2 tsk. Rørsukker
1 æg
1 tsk. Salt
ca. 600 g mel
smeltet smør og perlesukker til pynt

Fremgangsm & aring;De

Smelt smørret. Kom mælken i. Lad det blive håndvarmt.
Smuldr gæren i en skål. Hæld den lune væske over og opløs gæren i væsken. Bland safran og sukker sammen. Kom det i væsken sammen med salt og æg. Kom mel i lidt efter lidt. Ælt dejen sammen og kom den tilbage i skålen. Dæk med et rent viskestykke og lad det hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Form til boller. Dæk med viskestykke igen og lad dem hæve i 20 minutter. Pensl med smeltet smør og drys med perlesukker.
Bag ved 225 grader i ca; 12-15 minutter. Til de er gennembagt og gyldne. Lad dem køle af på en rist.