Lækre boller med safran

ca. 16 stk.

Ingredienser

25 g gær
3 dl mælk
50 g smør
et nip safrantråde
2 tsk. rørsukker
1 æg
1 tsk. salt
ca. 600 g mel
smeltet smør og perlesukker til pynt

Fremgangsmåde

Smelt smørret, kom mælken i, lad det blive håndvarmt.
Smuldr gæren i en skål, hæld den lune væske over og opløs gæren i væsken. Bland safran og sukker sammen, kom det i væsken sammen med salt og æg. Kom mel i lidt efter lidt, ælt dejen sammen og kom den tilbage i skålen. Dæk med et rent viskestykke og lad det hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Form til boller, dæk med viskestykke igen og lad dem hæve i 20 minutter. Pensl med smeltet smør og drys med perlesukker.
Bag ved 225 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gennembagt og gyldne. Lad dem køle af på en rist.