
4 pers.
Ingredienser
Dukkah (krydderiblanding):
1/4 tsk. røget paprika
1/4 tsk. groft salt
20 g mandler
1 tsk. hele, sorte peberkorn
1 spsk. hele korianderfrø
fintrevet citronskal (økologisk)
Desuden:
800 g flanksteak (okse)
Fremgangsmåde
Kom mandlerne i en blender og kør til de er finthakkede. Kom korianderfrø og hele peberkorn i en morter og stød dem. Kom mandler og stødte peberkorn og korianderfrø på en tør pande, rist til mandlerne bliver gyldne og krydderierne begynder at dufte. Hæld blandingen i en skål og rør paprika, salt og citronskal i.
Dup kødet tørt og drys med salt og friskkværnet peber. Grill det over godt varme kul 5-6 minutter på hver side, eller til det er som ønsket. Drys med dukkah og skær i tynde skrå skiver.