Peperonata

4 pers. – tilbehør

Ingredienser

400 g modne bøftomater
1 løg, finthakket
1 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg, i tynde skiver
2 røde peberfrugter i tynde strimler
2 gule peberfrugter i tynde strimler
2 tsk. friske oreganoblade, hakket
1 spsk. persilleblade, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær et lille kryds med en skarp kniv i blomsten på tomaterne. Sæt dem ned i kogende vand, giv dem 10 sekunder og tag dem så op med en hulske. Lad dem køle lidt af og pil så skindet af. Tag kernerne ud og hak kødet groft.
Varm olivenolien op på en pande og sauter løg og hvidløg, til de bliver klare, men uden at de tager farve. Kom peberfrugterne ved og sauter videre i 15-20 minutter, til peberfrugterne er møre, men stadig har lidt bid. Tilsæt tomater og lad det koge lidt ind til det bliver tykkere i konsistensen. Kom oregano og persille i, krydr med salt og friskkværnet peber.
Godt som tilbehør til grillet kød og fisk.