Sennepssild med kaperssmør

2 pers.

Ingredienser

4 friske sildefileter
2 dl rugmel
½ tsk. sukker
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. dijonsennep
1 æg
1 dl sødmælk
smør + olie til stegning
Kaperssmør
1 skalotteløg, finthakket
1 håndfuld dild, hakket
50 g smør
2 spsk. kapers, afdryppede
Desuden:
400 g små kartofler, kogte
½ blomkål, delt i små buketter
saft af ½ citron
1 stor håndfuld dild, hakket
olie
groft salt, friskkværnet peber
citron i både

Fremgangsmåde

Pisk mælk, æg, de 2 slags sennep og sukker sammen. Klargør sildefileterne og læg dem i sennepsmarinaden. Stil dem i køleskab i MINDST 2 timer, gerne natten over. Tag dem op af marinaden og fold dem sammen. Vend dem i rugmelet, til de er godt dækket. Varm olie og smør op på en pande og steg dem ved lav varme, til de er gyldne og gennemstegte.
Imens smeltet de 50 g smør i en gryde og kapers, dild og løg røres i.
Varm lidt olie op på en pande og rist blomkålsbuketterne lidt, dryp dem med lidt citronsaft, krydr med salt og friskkværnet peber og drys med dild. Vend det hele godt rundt og server til de stegte sild og kaperssmørret.