Salade Nicoise med frisk tun

2 pers.

Ingredienser

250 g g fersk, frisk tun
Maldon salt, friskkværnet peber
200 g friske, grønne bønner, nippede
300 g små, nye kartofler, kogte
3 æg, kogte
1 frillicesalat, plukket i mindre stykker
200 g aromatiske cherrytomater, halveret
100 g nicoise oliven eller andre gode, sorte oliven

Dressing.
2 spsk. god ekstrajomfruolivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. flydende honning
1 spsk. dijonsennep
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Gnid tunen med lidt olie og steg den hurtigt på en MEGET varm grillpande. Den skal helst kun lige få en stegeskorpe. Krydr dem med Maldon salt.
Damp bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter, hæld vandet fra og kom dem hurtigt i vand med isterninger. Tag dem op efter 1-2 minutter og lad dem dryppe godt af. Skær dem i mundrette stykker. Skær kartofler i halve eller mundrette stykker og anret kartofler, tomater, bønner og æg på et fad, ovenpå salaten. Skær tunen i mindre stykker og kom den på fadet sammen med oliven. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den godt til. Dryp den over salaten og server evt. resten til. Server med noget lækkert brød.