Spaghett i med muslinger

2 pers.

Ingredienser

200 g god spaghetti
1 kg. blåmuslinger
½ fennikel i bitte små tern
1 gulerod i bitte, små tern
1 løg, meget finthakket
3 fed hvidløg, knust og meget finthakket
1 dl tør hvidvin
1 dl vand
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
1 spsk. iskoldt smør
frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad den dryppe af. Skyl muslingerne godt og smid dem væk, som ikke åbner sig, når de bankes med mod køkkenbordet. Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og kom så muslingerne i. Kom fennikel, hvidløg, gulerod og løg ved, lad det hele stege lidt, men grønsagerne må endelig ikke tage farve. Hæld vin og vand ved, skru lidt ned, læg låg på og lad det dampe i 5 minutter. Ryst gryden godt et par gange, under dampningen. Kom den afdryppede, friskkogte spaghetti ned i gryden til muslingerne sammen med smør og persille. Tag gryden af varmen og server straks med masser af frisk, revet parmesan.
De muslinger der IKKE har åbnet sig under kogningen, må IKKE spises!. Server med noget lækkert brød til.