Medaljer

25 stk.

Ingredienser

Mørdej.
300 g mel
200 g smør
85 g sukker
1 æg

Creme:
2 dl fløde 13%
2 æggeblommer
4 tsk. sukker
vaniliesukker
4 tsk. majsstivelse

Pynt:
60 g flormelis
1-2 tsk. vand
ribsgele eller røde cocktailbær

Fremgangsmåde

Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Sæt dejen kkoldt i ½ time.
Bland ingredienserne til cremen i en gryde og kog den under konstant piskning til den bliver tyk. Tag den af varmen og pisk i den af og til, mens den bliver kold.
Rul mørdejen tyndt ud, ca. 2 mm., og udstik runde kager (5 cm. i diameter). Sæt dem på bageplade og bag dem øverst i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle af på bagerist.
Rør glasuren og smør den på i et tyndt lag på halvdelen af kagerne. Umiddelbart inden servering lægges kagerne sammen 2 og 2 med creme imellem. Pynt med en klat ribsgele eller røde cocktailbær.