Mandelkage med smørcreme

8 pers.

Ingredienser

Mandelbunde:
150 g mandler
200 g flormelis
5 æggehvider

Nougat:
85 g sukker
50 g hakkede mandler

Fransk smørcreme:
60 g sukker
3/4 dl vand
3 pasteuriserede æggeblommer
150-200 g usaltet smør
vaniliesukker, rom eller en form for likør

Pynt:
50 g mandler
100-150 g marcipan

Fremgangsmåde

Smut mandlerne til bunden, mal dem og bland dem med med sukkeret. Pisk hviderne mege stive. Bland forsigtigt mandel- og sukkerblandingn i hviderne. Smør dejen jævnt ud på 2 cirkler på bagepapir, 24 cm. i diameter. Bag bundene ved 160 grader i 20 minutter. Lad bundene blive helt kolde på pladen.

Nougat:
Smelt sukkeret til nougaten ved svag varme på en pande uden at røre i det. Tilsæt mandlerne når sukkeret er lysebrunt. Hæld nougaten over på en bageplade med bagepapir og lad den blive helt kold. Bræk den i stykker og knus den med en køkkenrulle.

Smørcreme:
Kog sukker og vand til en jævn lage eller til den trækker tråde. Pisk æggeblommerne sammen og hæld den varme sukkerlage i dem i en fin stråle under konstant piskning. Lad bladingen køle helt af.
Tilsæt smørret – som skal have stuetemperatur – lidt ad gangen under kraftig piskning. Vend det knuste nougat i.

Læg bundene sammen med smørcreme imellem. Smør også et tyndt lag smørcreme oven på kagen og på siderne.
Pynt med marcipan.