Solskinssalat med citron-/parmesandressing

4-6 pers.

Ingredienser

6-8 håndfulde blandede salatblade
1-2 appelsiner (eller grapefrugt eller mandariner), uden den hvide hinde
11/4 dl ristede pinjekerner eller mandelsplitter
11/4 dl rødløg, i tynde skiver
1 avocado i tynde skiver

Der kan endvidere bruges:
hvide bønner
hakket forårsløg
hakket, tørrede abrikoser
hakket skallotteløg, stegt i lidt smør
tyndt skivede bladselleri
hakket purløg
smuldret gedeost

Citron-/parmesanost dressing:
3/4 dl frisk, revet parmesan
saft af 2 appelsiner
skal af 2 appelsiner
2 spsk. hvidvinseddike
2½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom skyllet og tørret salat i en skål. Tilsæt appelsinstykker, pinjekerner og løg. Bland det godt rundt. 3/4 dl dressing over og bland det hele godt rundt. Tilsæt avocado og vend forsigtigt rundt, så avocadoskiverne ikke bliver helt smattede.

Dressing:
Kom det hele i en glas eller meljævner og ryst det hele sammen.