Frikadeller

Grundopskrift til tradiontionelle frikadeller, kan laves fedtfattigt ved at ovnbage dem, istedet for at stege dem på panden.

Ingredienser

500 g hakket svinekød eller kalkunkød
2 dl mælk
1 dl mel
1 æg
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. løgpulver
1 spsk. smør eller olie til stegning
eventuelt forskellige krydderier

Fremgangsmåde

Put alle ingredienserne i en skål og rør farsen godt sammen, eventuelt en håndmixer.

Sæt skålen med farsen i køleskabet i ca. 15 minutter. Rør derefter et par gange i farsen igen. Dette trin kan udelades.

Varm smør eller olie på panden. Tag en klump fars med en spiseske og form frikadellerne mellem skeen og din hånd.

Læg frikadellerne på panden. Skru ned på middelvarme.

Frikadeller skal ikke steges ved for høj varme, så bliver de meget mørke og brænder måske på.

Alternativt kan du bage frikadellerne ved 200 grader i ca. 20-25 min. i stedet for at stege dem.