
De fleste opskrifter i denne bog er beregnet til to personer eller også en person i to dage Hvis jeg selv skal spise den samme ret i to dage. Plejer jeg, at lave tilbehøret friskt hver dag. F.Eks. Koger jeg en ny portion løse ris til andendagen. Dette giver næsten et bedre måltid end på førstedagen. I hvert fald hvad angår gryderetter. Der bliver bedre længere de koger.
Lad mig her give en advarsel Hvis en opskrift er givet til to personer. Er det ikke altid smart, at gange op med 2 Hvis man vil have til fire personer. Man vil opdage At der skal alt for meget piskefløde eller også for flere champignons i retten. Mængden af ingredienser afhænger også en del af grydestørrelsen; Skal der koges kød i en gryderet. Skal mængderne af væske. Hvad enten det er vand eller også piskefløde. Afstemmes Så kødet er dækket; Det er, men forholdsvis sikkert altid, at regne med, at skulle gange mængden af kød op.
Beregn 150-200 g kød pr. Person til gryderetter
200-250 g kød pr. Person til bøf. Steak. Steg
Om tilbehør gælder princippet om & #8216;Kartoflen der er til overs & #8217;. Man beregner simpelt hen den mængde tilbehør. Der skal til en ret. Og, så tager man en & #8216;Kartoffel & #8217; Ekstra (gælder også for ris. Pasta og grønsager). Når folk er mætte. Skulle denne & #8216;Kartoffel & #8217; Gerne være til overs. Det kræver, men nogen erfaring, at bestemme & #8216;Kartoffel & #8217;Mængden Så vær ikke ked af ikke, at kunne det med det samme.