Mad ud af huset

Gode steder at spise frokost i Århus

Der er mange ting, man kan foretage sig i den by, som nogen vil kalde Jyllands hovedstad, nemlig Århus. Det er her Tivoli Friheden og Den Gamle By ligger. Der er rigtig gode shoppingmuligheder i mange af de kendte butikker. Når man så har fået formiddagen til at gå i den herlige by, er det tid til at få lidt godt til ganen. Men hvor er det bedste sted at spise frokost i Århus? Det er naturligvis en smagssag, men her kan du få et overblik over nogle enkelte af de steder, du kan tage hen, når du trænger til en godbid midt på dagen.

Café Smagløs: Den åbnede første gang dørene i 1989 og er derfor en af de første og ældste caféer i byen. Den ligger på Klostertorvet, og her er der altid en afslappet og god stemning. De har mange af de klassiske retter på menukortet, der primært består af brunch, sandwiches og burgere. Priserne er lidt under de almindelige, og maden er bestemt god.

Globen Flakket: Det hyggelige sted ligger lige ved åen (på Åboulevarden), og det giver en hel særlig atmosfære at kunne kigge ud over den lille å gennem byens midte. Personalet er utrolig venligt, og der er god plads. Menukortet har ikke de store afvigelser fra det traditionelle udover nogle få ingredienser.

Ministeriet: Er en af de nyeste caféer og ligger også på Klostertorvet. De har et stort udvalg af brunch og ellers er der ligeså burgere (som Hans Engell og Marianne Jelved!) og salater at vælge i mellem. Stedet er rigtig hyggeligt, og priserne meget lig de andre steder.

Kokkensfisk: Er egentlig ikke en café, men en rigtig hyggelig fiskeforretning, der ligger i Guldsmedegade. Her kan du gå ind og vælge mellem lækkert smørrebrød, salat eller andre fiskedelikatesser samt vælge mellem en lang række andre frokostmenuer ”to-go”. Et rigtig skønt sted med hyggeligt personale og fiskespecialiter.

Ziggy Sidewalk: Er en lidt dyrere café med en meget afslappet atmosfære. De har det traditionelle menukort, der dog suppleres med lækre ting som en sandwich med fiskefrikadelle. Den ligger også ved åen, hvilket placerer den der, hvor det hele sker. Det er bestemt ikke noget dumt sted at vælge, hvis du leder efter en god frokost i Århus.

Mad ud af huset i Århus