Oksespyd med harissa

4 pers.

Ingredienser

400 g oksetykkam eller -inderfilet i store tern
3 fed hvidløg, knust
1 spsk. olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
1 spsk. rosmarinnåle, finthakket
1 spsk. fintrevet citronskal

Dip:
1 rødbede, kogt, pillet og helt afkølet
2½ dl græsk yoghurt 10%
3 fed hvidløg, pressede
et par spsk. hakket mynteblade
1-2 tsk. harissapasta

Fremgangsmåde

Pisk olie sammen med hvidløg, salt, friskkværnet peber, rosmarin og citronskal. Vend kødet i, så olien lægger sig om kødet. Kom det hele i den frostpose og læg lad det marinere i køleskab i mindst 6 timer, gerne natten over.
Hvis der bruges træspyd, skal de lægges i koldt vand i mindst ½ time, inden de skal bruges.
Sæt kødet på spyd og grill dem 5-6 minutter på hver side, alt efter hvordan de ønskes.

Dip:
Riv den kolde rødbede groft og rør den i yoghurten sammen med hvidløg, salt og friskkværnet peber. Smag til med mynte.

Server dippen til de grillede kødspyd, en salat og små kartofler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik