Bagt aubergine og pasta

4 pers.

Ingredienser

3 store auberginer
groft salt
olie
375 g penne (pasta)
2½ dl suga casa (tomatsauce)
100 g frisk mozzarella, i tern
40 g frisk, revet parmesansot
1 spsk. frisk, hakket basilikum
2 letpiskede æg
1 spsk. rasp

Fremgangsmåde

Smør et rundt fad med lidt olie. Skær auberginer i skiver a ca. 3 mm. og læg dem i en stor si. Drys dem med groft salt og lad dem stå i ½ time. Skyl dem så under koldt vand og lad dem dryppe af. Læg dem på køkkenrulle og dup dem tørre. Pensl skiverne med olie og grill dem til de er brune på begge sider – og møre.
Forvarm en ovn til 200 grader. Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Bland pasta med tomatsauce, mozzarella, parmesan, basilikum og sammenpisket æg i en stor skål.
Læg en stor skive aubergine midt i den smurte form, gem ca. 10 aubergineskiver til pynt. Anbring resten af aubergineskiverne rundt om midten, så de dækker fadets bund og sider. Hæld pastablandingen ned i formen og læg de gemte aubergineskiver øverst. Drys med rasp. Bag i ca. ½ time – eller til den er fast. Lad den stå i 10 minutter inden den serveres.