Penne alla vodka

4-6 pers.

Ingredienser

3 spsk. smør
2 fed hvidløg, finthakket
50 g lufttørret skinke, skåret i tynde strimler
1 dåse afdryppede, grofthakkede, flåede italienske tomater – ca. 1 kg.
½ tks. tørrede chiliflager
11/4 dl piskefløde
1-3/4 dl vodka
salt
500 g penne
11/4 dl friskreven parmesan

Fremgangsmåde

Smelt smørret ved middelvarme i en sauterpande, der er så stor, at der også er plads til pastaen. Sauter hvidløg gyldent, ca. 2 minutter. Rør skinkestrimlerne i og sauter dem i 1 minut.
Tilsæt tomater og tørrede chiliflager, lad det simre i 5 minutter. Vend fløden i og kog op under omrøring i 1 minut. Tilsæt vodka og kog igennem, 2 minutter. Smag til med salt.
Bring imens 4 liter vand i kog, hæld salt ved og kog pastaen al dente. Dryp pastaen af, men gem lidt af kogevandet.
Vend pastaen i tomatsaucen og sørg for at den er dækket overalt. Er saucen for tyk, så tilsæt lidt af kogevandet. Vend den revne ost i og server retten omgående.