Halve hummere med kryddersmør

4 pers.

Ingredienser

2 kogte hummere
250 g rejer med skal
50 g smør
2 tsk. esdragon
1 tsk. cayennepeber
1 rødløg
1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Pil de optøede rejer. Gem skallerne. Del hummerne på langs. Fjern mavesækken, som sidder helt fremme, lige bag øjnene. Fjern også tarmen, den mørke streg, der går gennem halen. Tag kløerne af og knæk dem forsigtigt med en hammer eller en nøddeknækker. Kløerne skal se hele ud. Fjern benene og gem dem sammen med rejeskallerne.
Rør kryddersmørret sammen. Løft hummeren halekød ud og skær det i små tern. Smør halvdelen af kryddersmørret i de tomme skaller og læg hummer og rejekødet i. Fordel resten af smørret over. Opbevar hummerne i køleskab, indtil de skal gratineres.
Sæt ovnen på 250 grader og gratiner hummerhalvdelene i 5 minutter.
Læg ½ hummer og en klo på hver tallerken.

TIP:
Hummer ben og rejeskaller kan bruges til at koge en skøn fiskefond på.