
2 pers.
Ingredienser
50 g smør
750 g tyndtsnittet løg
1 liter kyllinge- eller oksekødsfond
½ lille baguette, skåret i skiver
50 g reven gruyèreost
salt, friskkværnet peber
hakket persille
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt derefter løgene. Skru ned for varmen, så det lige simrer og lad løgene stege langsomt i 15-20 minutter, indtil de er bløde og gyldenbrune. Rør lejlighedsvis rundt og sørg for, at løgene får farve uden at de brænder på og at løgglacen sætter sig i gryden. Tilsæt fonden. Skru op for varmen og bring suppen i kog under omrøring. Når suppen koger skrues ned for varmen, og den simrer 15-20 minutter. Smag suppen til med salt og peber. Imens grilles brødskiverne let på begge sider. Drys med osten og grill til osten er smeltet og har fået lidt farve.
Øs den varme suppe i tallerkner, læg brød ovenpå og pynt med persille.