Træn din kat i at gå på toilettet

Hvis man har en udekat, så oplever man muligvis ikke det store besvær med at få katten til at gå på toilettet. Men der er straks tale om en helt anden situation, hvis man har en indekat. Hvis ikke den er trænet ordentligt i at gå på toilettet, så kan det gå ud over dit gulv og eventuelt gulvtæppe. Så læs med her om, hvordan du kan træne din kat i at bruge sin kattebakke,

At have et kæledyr boende derhjemme betyder, at man indgår i et helt unikt forhold, hvor kommunikationen kan være udfordrende. Men når det kommer til de helt basale ting som at få katten til at bruge sin kattebakke, så er det vigtigt, at der er en fælles forståelse for og enighed om, at du som ejer sørger for at katten har en ren kattebakke, hvor du jævnligt udskifter kattegrus, så katten sørger for at tisse og komme af med sin afføring i bakken i stedet for på gulvet.

Hvor mange kattebakker?

Det er i det hele taget ikke naturligt, at katten skal bo indendørs, når man tager dens naturlige habitat i betragtning, men fordi de henover mange hundrede år i stigende grad er blevet tæmmet, lever mange af dem sammen med mennesker i en eller anden grad. Hvad der er endnu mere unaturlig er, at katten kun har en enkel kattebakke at gå på toilet fremfor hele naturen.

Derfor kan det være en god idé at have en ekstra kattebakke i dit hjem, for at undgå uheld. Har man flere katte, bør man som udgangspunkt have en kattebakke til hver, plus eventuelt en ekstra én for en sikkerheds skyld.

Hvilken kattebakke er bedst?

Der findes mange forskellige derude, og det kan være svært at finde ud af, hvilken en der er bedst. Det kan være forskelligt, hvad en kat foretrækker, men jo mere man kan imitere naturen jo bedre. Det vil for eksempel sige, at man har en åben kattebakke uden tag eller låg og uden kattegrus, som ikke dufter af parfume.

Læse mere om kattebakker og se de forskellige varianter på Plantorama.dk

Tidligere artikelIngen golf uden køller fra en dedikeret webshop
Næste artikelFind de bedste håndboldsko fra Adidas på nettet