Tips til en flot og spiselig have

Hvem elsker ikke at sidde i haven om sommeren, mens solens stråler varmer omgivelserne og bringer nyt liv i blomsterne og planterne? En have er dejlig at have, at sidde i og at plante blomster og spiselige planter i. For hvorfor have en have fyldt med græs og uspiselig planter når man også kan plante bærbuske som man kan nyde og forkæle smagssanserne med?

Den danske sommer er herlig. Solens stråler er ikke bare dejligt varmende, de giver også liv o energi til planter. Og hvis man er så heldig at have en have, hvor der er plads til at plante forskellige ting, så kan man vælge en kombination af planter, hvoraf nogle kan være dekorative blomster og træer, mens andre også kan være spiselige – for eksempel aronia, som man bredt kender som surbær.

Flot og spiselig

Aronia busken er ikke bare med til at pryde din have. Den kan også spise af da aronia producerer de dejlige surbær, som der er mange fordele ved. Bær generelt er godt for sundheden, da de ofte er stopfyldte med antioxidanter, som modvirker oxidering i vores celler. Det er frie radikaler der opstår når kroppen for eksempel bliver udsat for stres af den ene elle anden art.

Surbær indeholder også antioxidanter, hvorfor man har godt af at spise af dem. De kan godt have en lidt bitter smag, så hvis ikke man kan lide at spise dem for sig selv, så kan man putte dem i en smoothie eller blande dem i en grød, så de både tilføjer noget smag og et ekstra lag sundhed i retten.

Robust plante

Surbærbusken som producerer disse aroniabær kan godt lide en masse sol og udvikler sig bedst når solen skinner. Men planten kan vokse på forskellig slags jord og den tåler også skygge og en vind. Det er altså en meget robust plante man har med at gøre og én som kan klare en masse.

For at komme til at nyde de lækre aroniabær, så besøg Plantorama.dk for at lære mere om hvordan man bedst passer planter og passer på busken.

Tidligere artikelRenovation af badeværelse – Sådan finder du det rette tilbehør
Næste artikelGå stille rundt derhjemme på de korkgulve du selv har lagt