Surbrød

Ingredienser

 

Surdej

  • 10 g g & aelig;R
  • 2 dl k & aelig;Rnem & aelig;Lk
  • 150 g (2 & frac12; Dl) sigtemel

Dej

  • 1 dl lunkent vand
  • 250 g (4 dl) sigtemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk kommen
  • & frac12;-1 dl hvedemel

Pensling

  • sammenpisket & aelig;G

Drys

  • kommen

Fremgangsm & aring;De

Surdej. R & oslash;R g & aelig;Ren ud med k & aelig;Rnem & aelig;Lk og tils & aelig;T sigtemel. R & oslash;R i dejen og & aelig;Lt den til den er blank. D & aelig;K sk & aring;Len med plasticfilm og s & aelig;T dejen til h & aelig;Vning 8-12 timer ved stuetemperatur.

Dej. R & oslash;R surdejen ud med lunkent vand. Tils & aelig;T sigtemel. Salt. Sukker og kommen. R & oslash;R dejen sammen og & aelig;Lt den p & aring; Et meldrysset bord med en passende m & aelig;Ngde hvedemel til den er blank og glat. Put dejen i sk & aring;Len og d & aelig;K med et viskestykke. Gerne fugtet. Og lad den h & aelig;Ve til dobbelt st & oslash;Rrelse. & AElig;Lt den igennem igen og form den til et br & oslash;D. L & aelig;G br & oslash;Det p & aring; Bagepapir p & aring; En plade og lad det efterh & aelig;Ve ca. 45 min. T & aelig;Nd for ovnen p & aring; 200C. Snit br & oslash;Det med skr & aring; Snit. Pensl med sammenpisket & aelig;G (brug en gaffel til piskningen). Drys kommen over og bag p & aring; Nederste ribbe i ca; 40 min.