
Ingredienser
- 4 strudsesteaks
- 180 g bacon i tern
- 125 g tørrede figner
- 5 stilke estragon
- 1 bg. tørrede blåbær
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk. limesaft
- 1 tsk. limeskal
- 1/2 tsk. salt
- 20 rosenpeberkorn
- 2 tsk. estragon
- 2 bakker friske babymajs
- 50 g smør
- 30 g rørsukker
Fremgangsmåde
Skær en lomme på langs, 2/3 igennem hver steak. Farser med ristede bacontern, finthakkede figner og estragon. Krydr med salt og peber. Kødet rulles sammen som en lille rullesteg, lukkes med køkkensnor og steges, så det stadig er rødt indeni ca. 12-14 min. ved 200°.
Blåbærrene blødes op i lidt vand i 1/2 time.
Olivenolie, limesaft, finthakket limeskal, salt, rosenpeber og hakket estragon varmes forsigtigt op, og blåbærrene røres rundt i olieblandingen i ca. 30 sek.
Majsene steges i smørret, mens sukkeret gradvist tilsættes, indtil majsene er karamelliserede.
De karamelliserede majs placeres midt på tallerkenen. Hver strudsefilet skæres i 3 stykker og arrangeres i vifteform op mod majsene. Med en ske arrangeres olien med blåbærrene i en cirkel omkring kødet og majsene.
Tip!
Pynt retten med friske urter eller friturestegte, strimlede champignon.
Serveres med frisk salat f.eks. med friske agurker, krydderurter, syltede hvidløg og yoghurtdressing.
Velbekomme.