Stegt havtaske med citronsauce

Ingredienser

600-800 g havtaskekæber
salt, friskkværnet peber
smør til stegning
8 små nye gulerødder
2 mellemstore courgetter

Sauce:
1 dl Noilly Prat
1 finthakket skalotteløg
revet skal af 1 citron
2½ dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
saft af ½-1 citron

Tilbehør:
små kogte, pillede kartofler

Fremgangsmåde

Dup fisken tør og drys stykkerne let med salt. Kog Noilly Prat ind til 1/3 med finthakket skalotteløg, tilsæt citronskal og fløde og kog ind til en passende konsistens. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft og si evt. saucen.
Skær gulerødderne og courgetter i 1 cm. store terninger og blancher gulerødder i 3 minutter og courgetterne i 1 minut i vand, tilsat salt. Dryp af, og vend dem igennem med 1 spsk. smeltet smør, uden at de tager farve, lige inden servering. Krydr let.
Dup atter fisken tør og steg kæberne fint gyldne 2-3 minutter på begge sider i brunet smør, til de er akkurat gennemstegte uden at blive for faste. Drys med friskkværnet peber.
Anret fisken over urterne og krans med sauce. Giv små, nye pillede kartofler til.