1 bradepande
Ingredienser
200 g smør
450 g farin
50 g kakao
2 æg
1 tsk. vaniliesukker
225 g mel
Endvidere:
150 g hasselnøddekerner
200 g Nutella
200 g mørk chokolade
15 g smør eller 1 spsk. olie
Fremgangsmåde
Kom smør, farin og kakao i en gryde og smelt det sammen. Hæld det over i en skål og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt vanilie og mel og fyld dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm.). Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter og lad den afkøle i 10 minutter. Rist hasselnøddekernerne i ovnen eller på en pande og gnid hinderne af dem i et rent viskestykke. Smør Nutella over kagen, drys med hasselnødder og pres dem fast med let hånd. Lad kagen køle helt af.
Smelt grofthakket chokolade sammen med fedtstof over vandbad. Fordel det over kagen og stil det køligt, til chokoladen er stivnet. Skær kagen i 4 x 6 snitter.