Kernebrød med æbler

Sundt brød med masser af smag.
2 brød

Ingredienser

Surdej:
5 g gær
2 dl lunkent vand
120 g hvedemel

Dej:
4 dl lunkent vand
100 g knækkede hvedekerner
1 dl yoghurt naturel
2 dl revet æble
1 spsk. Maldon seasalt
200 g fuldkornshvedemel
ca. 425 g hvedemel

Fremgangsmåde

Udrør gæren til surdejen i lunkent vand, og rør hvedemelet i. Dæk skålen med film. Prik et par huller i filmen, og lad det stå ved køkkentemperatur i ca. 1 døgn.
Kog hvedekernerne op i vandet, og køl det af, til det er lunkent. Rør surdej, yoghurt, æble og salt i. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen, til den er smidig.
Lad dejen hæve tildækket ca. 3 timer.
Form dejen til lidt ovale brød, og lad dem efterhæve ca. 30 minutter med et klæde over. Bag brødene ved 200 grader i ca. 45 minutter på nederste rille.