
Sundt brød med masser af smag.
2 brød
Ingredienser
Surdej.
5 g gær
2 dl lunkent vand
120 g hvedemel
Dej.
4 dl lunkent vand
100 g knækkede hvedekerner
1 dl yoghurt naturel
2 dl revet æble
1 spsk. Maldon seasalt
200 g fuldkornshvedemel
ca. 425 g hvedemel
Fremgangsm & aring;De
Udrør gæren til surdejen i lunkent vand. Og rør hvedemelet i. Dæk skålen med film. Prik et par huller i filmen. Og lad det stå ved køkkentemperatur i ca. 1 døgn.
Kog hvedekernerne op i vandet. Og køl det af. Til det er lunkent. Rør surdej. Yoghurt. Æble og salt i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Og ælt dejen sammen. Til den er smidig;
Lad dejen hæve tildækket ca. 3 timer.
Form dejen til lidt ovale brød. Og lad dem efterhæve ca. 30 minutter med et klæde over. Bag brødene ved 200 grader i ca. 45 minutter på nederste rille.