Hyggefirkanter

Super gode til madkassen eller som frokost.
20 stk.

Ingredienser

Surdej:
5 g gær
200 g (31/3 dl fuldkornshvedemel
1 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
4 dl lunkent vand

Næste dag:
4 dl lunkent vand
1 spsk. Maldon seasalt
200 g rugmel
200 g sigtemel
ca. 450 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til surdejen sammen i en skål. Dæk skålen med film, prik et par huller i det og lad dejen hvile ved køkkentemperatur i 1 døgn.
Rør først vandet og derefter salt og mel i surdejen næste dag. Ælt dejen smidig. Stil den til hævning tildækket i ca. 3 timer.
Form til 20 ca. 2 cm. tykke firkanter. Lad dem efterhæve 15 minutter.
Pensl med vand og bag bollerne ca. 25 minutter ved 200 grader på midterste onvrille.