Bradepandekage med kanel og æbler

Ingredienser

150 g blødt smør eller også margarine
4 mellemstore æg
250 g sukker
150 g mel
½ stang vanilie
1 tsk. Bagepulver

Fyld.
750 g skrællede. Udskårne æbler i både
85 g sukker blandet met 1 spsk. Kanel
50 g smuttede. Hakkede mandler

Glasering og pynt.
2 dl tyk abrikosmarmelade. Pureret
lidt citronsaft

Fremgangsm & aring;De

Pisk smør. Sukker og vaniliekorn tykt. Tilsæt æggene en ad gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen. Der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-/kanelblandingen og mandler over i et tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Tag kagen ud.
Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen og bag den i endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud og lad den afkøle næsten helt; Før den skæres i firkanter.