
Ingredienser
400 g mel
250 g smør
300 g sukker
1 tsk. bagepulver
4 æggeblommer
ca. 2½ dl mælk
Fyld:
ca. 225 g æblegrød eller marmelade
Marengs:
250 g sukker
4 æggehvider
Fremgangsmåde
Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Fedtstoffet blødgøres og røres godt med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes, en ad gangen. Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælk og røres, til dejen er ensartet. Dejen kommes i en smurt og melet bradepande. Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Derefter smørres æblegrød eller marmelade på og marengsen fordeles over fyldet. Drysses let med sukker over marengsen. Bag straks færdig ved samme ovntemperatur i ca. 15 minutter til marengsen er gylden.