Honning-skærekage

Ingredienser

125 g sukker
125 g smør
125 g sirup
125 g honning
1½ tsk. potaske
1 spsk. vand
100 g smuttede, hakkede mandler
reven skal af 1 citron
3 tsk. nelliker
3 tsk. kanel
2 tsk kardemomme
100 g rosiner
40 g sukat
40 g pomeran
25 g gær
½ dl mælk
400 g mel

Fremgangsmåde

Bland sukker, smør, sirup og honning i en gryde og kog det, til sukkeret er opløst. Rør potasken ud i vandet og hæld det i blandingen. Lad det afkøle.
Tilsæt mandler, citronskal, krydderier, rosiner, sukat og pomeran. Opløs gæren i mælken og tilsæt det. Rør melet i.
Lad dejen hvile 2 timer. Fordel dejen i en smurt brødform. Bages ved 175 grader i 40 minutter. Lad den hvile til næste dag og server med iskoldt smør.