
Ingredienser
Dej:
150 g smør
3 dl mel
2 spsk. sukker
reven skal af ½ citron
1 æggeblomme
2 spsk. vand
Fyld:
2½ dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk. mel
100 g mørk chokolade 70%
3 tsk. vaniliesukker
Marengs:
2 æggehvider
3/4 dl sukker
1 spsk. mandelflager
Fremgangsmåde
Kom fedtstof, mel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i en køkkenmaskine og kør det hele til en smidig dej. Tryk den ud i en tærteform. Lad den stå koldt i ca. 15 minutter.
Hæld mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt hele æg, æggeblommer, mel og chokolade brækket i mindre stykker. Varm det hele under omrøring, til det bliver en tyk creme. Cremen skal simre, men må IKKE koge. Lad cremen afkøle. Bag tærtebunden ved 225 grader på nederste rille i 15 minutter.
Kom vaniliesukker i chokoladecremen og hæld den i den forbagt bund. Pisk æggehviderne stive med halvdelen af sukkeret. Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen ud over chokoladecremen. Drys med mandelflager. Bag tærten ved 150 grader i ca. 12 minutter eelr til marengsen er gylden. Dæmp temperaturen til 100 grader og bag tærten i yderligere 45 minutter.