
12 pers.
Ingredienser
250 g sukker
1 lille kop stærk kaffe
250 g god. Mørk chokolade
250 g smeltet smør
4 hele æg
1 spsk. Mel
Fremgangsmåde
Over vandbad smeltes sukker og kaffe. Tilsæt chokoladen og smelt den under omrøring. Tilsæt, så smør lidt efter lidt. Til alt er smeltet. Træk den af ilden. Køl det lidt af. Tilsæt æg og sigt melet i.
Læg bagepapir i en springform og smør det. Kom chokoladeblandingen i formen. Kom formen i vandbad (en gammel pande) og tilbered den i 40 minutter på komfuret ved svag varme Så vandet koger lidt. Dernæst 20-25 minutter i ovnen ved 180 grader. Stadig i vandbad.
Kagen er blød og skal have lov til, at sætte sig i 3-4 timer Men IKKE i køleskab.
Chokoladekagen smager godt med koldt flødeskum. Engelsk creme eller også vanilieis;