
Ingredienser
450 g udblødte kikærter
3 fed hvidløg
3 dl tahina (sesampasta)
1 tsk. Chilipulver
2-3 tsk. Spidskommen
saft af 2 citroner
salt. Friskkværnet peber
Fremgangsm & aring;De
Skyl de udfblødte kikærter under koldt vand og hæld dem op i en gryde 3/4 fyldt med vand. Kikærterne bringes i kog og der skrues ned for varmen. Lad dem småsimre til de er møre. Undervejs skummes omhyggeligt & #8211; Evt. Tilsættes mere vand.
Hæld kikærterne i et dørslag og skyl grundigt. Hæld kikærterne i en blender lidt efter lidt og blend til en tyk pasta/pure. Evt. Tilsættes mere vand. Tilsæt pillede hvidløgsfed mens der blendes. Hæld pureen over i en skål. Rør tahina. Salt. Spidskommen. Chilipulver og citronsaft i.
Smag evt. Til med mere spidskommen og salt;
Spises med ristet pitabrød eller også lign.