
5 pers.
Ingredienser
1 pk. butterdej
500 g hakket oksekød
mel
salt, friskkværnet peber
3 peberfrugter
fløde 13
1 stort løg
250 g champignon
1 æg
25 g smør
Fremgangsmåde
Tø butterdejen op i køleskab i god tid. Form 5 bøffer, vend i mel blandet med salt og friskkværnet peber. Brun bøfferne let i smør på panden, ca. 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.
Champignon skæres i ikke for tynde skiver. Peberfrugt skæres i strimler. Løg i tern. Varm ovnen op til 180 grader.
Butterdej rulles tyndt ud, ca. 2 mm. Løgene klares i lidt smør på panden. Tilsæt champignon og brun under omrøring. Peberfrugt samt 1 dl fløde 13 tilsættes. Lad det koge ind en smule, mens der røres rundt. Lav en meljævning og jævn saucen i panden, smag til med salt og peber.
Skær butterdejen ud i firkanter der kan nå rundt om en hakkebøf, ca. 10 x 10 cm. måske mere. Læg en hakkebøf på hver firkant, top med stuvningen og pak det hele ind i butterdejen.
Sæt pakkerne på en bageplade og bag til de er gyldne og sprøde, ca. 45 minutter. Server med hasselback kartofler, let salat og en skøn bearnaisesauce.