Indbagt hakkebøf

5 pers.

Ingredienser

1 pk. butterdej
500 g hakket oksekød
mel
salt, friskkværnet peber
3 peberfrugter
fløde 13
1 stort løg
250 g champignon
1 æg
25 g smør

Fremgangsmåde

Tø butterdejen op i køleskab i god tid. Form 5 bøffer, vend i mel blandet med salt og friskkværnet peber. Brun bøfferne let i smør på panden, ca. 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.
Champignon skæres i ikke for tynde skiver. Peberfrugt skæres i strimler. Løg i tern. Varm ovnen op til 180 grader.
Butterdej rulles tyndt ud, ca. 2 mm. Løgene klares i lidt smør på panden. Tilsæt champignon og brun under omrøring. Peberfrugt samt 1 dl fløde 13 tilsættes. Lad det koge ind en smule, mens der røres rundt. Lav en meljævning og jævn saucen i panden, smag til med salt og peber.
Skær butterdejen ud i firkanter der kan nå rundt om en hakkebøf, ca. 10 x 10 cm. måske mere. Læg en hakkebøf på hver firkant, top med stuvningen og pak det hele ind i butterdejen.
Sæt pakkerne på en bageplade og bag til de er gyldne og sprøde, ca. 45 minutter. Server med hasselback kartofler, let salat og en skøn bearnaisesauce.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik