
Ingredienser
24 runde rispapir, ca. 20 cm. i diameter
100 g ris vermicelli nudler
2 spsk. riseddike
2½ dl shiitake svampe
1 gulerod, revet
1 agurk, uden kerner og revet
1 squash, revet
salt
majs-/rapsolie
jordnøddeolie
2 håndfulde hakkede korianderblade
2 håndfulde hakkede basilikumblade
100 g store, kogte tigerrejer
3/4 dl finthakkede peanuts
Thai dipping sauce:
3 spsk. fish sauce
3 spsk. limesaft
1 spsk. vand
1 tsk. chilisauce
Fremgangsmåde
Varm lidt majs-/rapsolie og jordnøddeolie i en gryde. Tilsæt grønsager og svampe, steg ved medium varme indtil de bliver bløde, men ikke overstegte.
Kog vermicelli nudlerne efter anvisning. Afdryp og vend med riseddike og lidt salt.
Læg et dobbelt stykke køkkenrulle på bordet og stil alle ingredienserne frem. Dyp rispapiret i koldt vand, til de er helt bløde – 2 ad gangen. Tag 1 rispapir og læg det på køkkenrullen. Lidt rejer på midten, dæk med lidt af grønsagsblandingen, lidt peanuts, vermicelli og krydderurter. Fold først siderne ind og rul så stramt.
Vær forsigtig med at putte for meget fyld i, så bliver de svære at rulle.
Bland ingredienserne til dippingsaucen. Hæld det i 4 små skåle, så hver person har en.