
Ingredienser
150 g blødt smør eller også margarine
4 mellemstore æg
250 g sukker
150 g mel
½ stang vanilie
1 tsk. Bagepulver
Fyld.
750 g skrællede. Udskårne æbler i både
85 g sukker blandet med 1 spsk. Kanel
50 g smuttede. Hakkede mandler
Glasering og pynt.
2 dl (ca.) tyk abrikosmarmelade. Pureret med citronsaft
Fremgangsm & aring;De
Pisk smør. Sukker og vaniliekorn tykt. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen. Der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande ca. 24 x 32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys med sukker-/kanelblandingen og mandler over i tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft og glaser kagen med marmeladen; Sæt den i ovnen igen og bag den endnu 5-10 minutter.
Tag kagen ud og lad den afkøle næsten helt. Før den skæres i firkanter.