Orientalsk kylling

4 pers.

Ingredienser

250 g kyllingebrystfilet
1 æggehvide
2 tsk. maizena
8 dl vegetabilsk olie
3 forårsløg, fintsnittet
1 fed hvidløg, finthakket
1 bdt. broccoli i små buketter

Sauce:
2 spsk. friskpresset citronsaft
3 spsk. soya
2 tsk. rørsukker
1 dl vand
2 tsk. maizena

Fremgangsmåde

Pisk æggehvide med maizena.
Skær kyllingebrystfilet i strimler og vend dem i ægghvidemassen. Hæld olien i en sauterpande eller i en gryde og varm den op, til den er godt varm. det skal syde om enden af en tændstik (selvfølgelig IKKE svovlenden!). Steg kyllingestykkerne i olien til de er gyldne, nogle stykker ad gangen. Lad dem dryppe godt af på køkkenrulle.
Svits forårsløg, hvidløg og de små broccolibuketter i lidt olie på en pande i kort tid. Tag grønsagerne af og tilsæt citronsaft, soya og sukker – kog det op. Pisk vand og maizena sammen og hæld det i saucen, lad det koge op igen og smag til med soya og sukker.
Vend de stegte kyllingestykkerne med grønsagsblandingen og hæld saucen over. Server med jasminris.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik