Thai rejer og ris

4 pers.

Ingredienser

1 tsk. Rapsolie
11/4 dl forårsløg. Hakket
1 spsk. Finthakket hvidløg
1 dåse kokosmælk
33/4 dl jasminris
2½ dl revne gulerødder
salt. Friskkværnet peber
350 g rå tigerrejer. Tarmen fjernet og uden skal
225 g sukkerærter
2 tsk. Fintrevet limeskal

Pynt.
limebåde
hakket koriander eller også bredbladet persille

Fremgangsm & aring;De

Varm olien op i en sauterpande eller også wok. Tilsæt forårsløg og hvidløg. Lad det svitse i 1-2 minutter. Til det afgiver duft. Hæld kokosmælk i en målekande og tilsæt, så vand til det ialt giver 8 dl væske. Hæld det i panden/wokken og bring det i kog. Tilsæt ris. Gulerødder og salt. Læg låg på og skru ned for varmen og lad det simre i 12 minutter. Til risen er næsten .
Kom rejer. Sukkerærter og limeskal i;, Hvis risene ser tørre ud Så tilsæt lidt mere vand. Lad det simre. Læg låg på og lad det stå i endnu 3-4 minutter til rejerne er møre. Pynt med limebåde og hakket koriander eller også bredbladet persille.