Sådan plejer du dit hus

Hus

Et hus skulle gerne kunne holde i rigtig mange år, lidt ligesom din bil også skal, og som boligeger er der selv nogle ting du kan gøre og se igennem, så dit hus bliver plejet som det skal

 

Isolering

Isolering handler om at nedsætte varme og elektricitet i et rum, så det passer med klimaet. Dette kunne for eksempel være om vinteren, hvor du vil kunne mærke kulden ekstra meget i huset, hvis der ikke er ordentlig isoleret. Måden hvorpå du kan tjekke om der trænger til efterisolering og nye dampspærrer er, hvis du oplever meget træk, kulde og hvis din varmeregning er meget høj. Hvis du oplever meget skimmelsvamp og dug, er det specielt dine dampspærrer, som du skal tjekke igennem.

 

Nye vinduer eller renovering af de gamle

Vinduer kan have en stor effekt på både husets udseende og klimaet i huset. Hvis dine gamle vinduer er i okay stand, kan du nøjes med at give træet en behandling, udskifte selve vinduet med termoruder, så det isolerer bedre eller skifte hængsler, så vinduet lukker tættere til.

Hvis du er i tvivl om de trænger til at blive skiftet ud, kan du kontakte en byggesagkyndig.

Vælger du at udskifte dine vinduer, skal du være meget opmærksom på kvaliteten og prisen. Det kan godt betale sig at investere i nogle ordentlige vinduer, da de vil holde i meget længere tid end billige vinduer.

 

Nyt tag

Alt efter hvilket materiale dit nuværende tag har, alderen og beliggenheden, skal dit tag udskiftes på et tidspunkt. Du kan selv se efter om dit tag trænger til at blive udskiftet, hvis der for eksempel gror mos på det. Selv lidt mos kan have tråde ind til huset. Du kan også kigge efter diverse revner, forskydninger og skader, som alle er tegn på, at det er tid til at få udskiftet dit tag. Et beskadet tag, kan have store konsekvenser for resten af huset, så det er vigtigt at få ordnet. Alt efter hvilken slags tag og farve der er bedst, kommer meget an på huset og hvilket udtryk man ønsker huset skal have.

 

Giv facaden en opgradering

Facaden af huset er både vigtig i forhold til husets udseende og stand. Hvis dit hus er nyere og der ikke behøves at blive gjort meget ved facaden, kan en pudsning gøre store underværker for både udseendet og kan hjælpe på småskader som revner, og hvis stenenes overflade er ved at falde af. Er dit hus af ældre dato og ønsker du et helt nyt udtryk, kan du give din facade den helt store omgang og udskifte de gamle betonvægge med træ, eller give væggene en helt ny farve.

Er du i tvivl om standen af dit hus og hvad du kan gøre for at forebygge skader, kan du kontakte en byggesagkyndig, der kan gå igennem huset med dig. En vigtig huskeregel er, at pris og kvalitet oftest går hånd i hånd, og det er bedre at investere i nogle ordentlige materier første gang, for at dit hus holder så lang tid som muligt.

Tidligere artikelGode råd til tilbudsshopping
Næste artikelFlere butikker følger med på afbetalingsdillen