Mad og rejser

Når du rejser kan det være svært, at finde god mad til billige priser. Særligt i storbyer, der har en etableret mad- og restaurant kultur. Hvis du har et lille budget, men stadig vil have opleve hele rejsemålets menukort kræver det en lille smule research, at finde de restauranter, der balancerer kvalitet og pris.

Hvis du kan spise billige måltider, kan dine rejser blive længere!

Spørg dit hotel eller rejsebureau, om f.eks. morgenmad er inkluderet under dit ophold. Langt de fleste hoteller i Europa tilbyder morgenmad som en fast del af deres rejser. Morgenmad på hoteller er ofte ikke det mest spændende, men det er ofte forholdsvist billigt og er også en god måde, at møde andre rejsende på.

Måltider på eksotiske rejsemål kan fåes billigt på restaurantkæder, som McDonals, Burger King og KFC. Ikke just ophidsende, men billigt. Du finder disse kæder over hele verden. Jeg kæmpede mig gennem Rom med et gratis kort fra McDonalds. I stedet for at have alle seværdighederne pinpointede var der et mærke ud for alle McDonaldsrestauranterne. At spise på disse kæder er ikke den bedste måde, at opleve madkulturen på de forskellige rejsemål:-D

En anden mulighed, og i mine øjne, den bedste: Undlad hotellet og lej en ferielejlighed i stedet. I en ferielejlighed er der ofte nogle ganske udemærkede te køkkener, hvor man kan lave sine egne måltider. Morgenmad og middagssnacken kan sagtens laves her. Det er da også smadderhyggeligt, at sidde på sin egen altan og kigge ud over middelhavet alt i mens man nyder sin egen (medbragte) kaffe.

At spise mellemmåltider fra små lokale “pølsevogne” er også billigt, og hvis man rejser til varme lande, er det alligevel ikke altid, at det er den varme mad man gider midt på dagen.

På en af mine egne billige rejser til Paris fik jeg skinke og ostesandwishes for 12 kr. stk. Jeg spiste en hver morgen og de smagte stadig godt efter 4 dage. Europæer og rejser.

Under en af mine mange rejser til Rom fandt jeg et lille lokal pizzaria (lige om hjørnet fra Pantheon), der lavede Kæmpestore pizzaer og skar dem ud i slices. De kostede ikke ret meget og mættede fint indtil aftensmaden. Det var også smadderhyggeligt, at tage dem med og spise dem på en trappesten midt inde i byen. Jeg har haft mange rejser til Rom og maden er helt i særklasse. Rejser til Rom.

At tale med de andre rejsende, hotepersonalet og lokalbefolkningen er også en måde, hvorpå man kan få gode tips til gode spisesteder, der ikke sprænger budgettet. Spørg en af de lokale, om han eller hun kender en god restaurant, der ikke er alt for dyr. De kender helt sikkert en masse gode steder, som du aldrig ville have fundet på egen hånd. Jeg havde en veninde, der blev inviteret med hjem til en gratis middag efter hun havde spurgt efter “lokalmad” – dette skal selvfølgelig ikke være dit mål.

At spise i en gængs “sid ned og spis restaurant” er langt det dyrest. Hvis budgettet er lidt stramt skal du undgå disse. Ofte er det også dyrere, at spise ved et bord, from for at spise ved disken (stående taffel). På rejser til de mange af de tidligere østlande kan man dog stadig godt spise billigt på de gængse restauranter.

I udkanten af turistområderne er det også ofte lidt billigere, at spise. Det er i øvrigt også nemmere at finde billige rejser uden for de store turistområder.

Husk i øvrigt også, at rejser ikke behøver at være dyre for at være gode. Der findes på Internettet et hav af sider, der handler om billige flybilletter og afbudsrejser. Læs også siden om ungdomsrejser fra Ung Rejs. Leder du efter en god guide til køb af hund, så tag et kik på denne side.

Tidligere artikelMæthedsfornemmelse
Næste artikelHårtab