Med Den Rette Strategi er Alt Muligt

Muligt

Der er rigtigt mange af os, der går og dagdrømmer om ting, som vi tænker er umulige. Det er derfor vi udelukkende drømmer om tingene. Vi sidder på en kedelig arbejdsplads, og forestiller os at vi kunne leve livet på en paradis ø, eller drømmer os hen til en luksus restaurant mens vi spiser den kedelige mad i kantinen. Vi sidder i bussen og drømmer om, hvordan vi kunne suse igennem trafikken i en Renault Captur, eller måske endda undslippe trafikken ved at flyve i helikopter.

Uanset hvad din drøm er, så skal du vide, at den kan blive til virkelighed. Der er selvfølgelig nogle ting, du måske ikke ønsker at realisere. En helikopter virker eksempelvis som en lidt for dyr og upraktisk måde at komme på arbejde på – og har din arbejdsplads overhovedet en landingsbane til sådan en maskine? Men langt de fleste af vores dagdrømmerier er faktisk ganske opnåelige. Det kræver bare den rette strategi.

Den første del af strategien er, at ændre på din tilgang. Du er nødt til at indse, og fuldt ud tro på, at du kan opnå det her mål. Hvis du tror du er dømt til at køre i offentlig transport resten af dit liv, så vil du aldrig tage skridt imod at ændre det. Hvis du ikke tror på, at noget kan lade sig gøre, så får du automatisk ret: for du vil i så fald ikke lægge den nødvendige energi i, at gøre noget ved det. Den letteste måde at ændre sin tilgang på er, at kigge tilbage i tiden, og udpege alle de steder hvor man før har taget fejl. Måske troede du som ganske ung, at du aldrig ville få dig en kæreste – og nu har du en! Måske troede du engang, at du aldrig ville finde dig et job – og nu har du et! Hver gang du finder et tidspunkt i fortiden hvor du var sikker på nogt, og så tog fejl, så skriv det ned. Det her er dit bevis for, at din følelse af, at du ikke kan ændre på tingene, er en stor illusion.

Dernæst skal du identificere det første skridt du kan tage for, at bevæge dig tættere imod dit mål. Det skal ikke være noget stort eller besværligt: det skal helst kunne klares på 10 minutter. Hvis du drømmer om en Renault, så kunne det første skridt være, at tjekke priserne inde på Bjarne Nielsen Biler. Nu ved du hvad det vil koste dig, at opfylde din drøm – det er et betydeligt skridt tættere på at opfylde den, end du var før. Rigtigt mange af dine første skridt, vil føre til nye skridt der skal tages.

Du tager så bare ét skridt ad gangen her fra. Du ved hvad bilen koster, så nu lægger du et budget for, så du ved hvor meget du kan lægge til side hver måned. Lidt efter lidt kommer du tættere på dit mål, og til sidst opnår du det.

Tidligere artikelEr Du Sikret Når Hackerne Angriber?
Næste artikelSådan får du dine børn væk fra den digitale verden