
Ingredienser
- 6-7 mellemstore kartofler (600 g) [1000 g]
- vand
- 25 g [50 g] margarine eller smør
- 1 dl [1 dl] mælk
- 2 tsk. [4 tsk.] salt
Fremgangsmåde
Kartoflerne koges i mindst 25 (gerne 35) min. uden salt, vandet hældes fra, margarine og mælk tilsættes, og kartoflerne moses med en stor ske. Det letter mosningen, hvis man har skåret kartoflerne i små stykker inden kogningen. Smages til med rigeligt salt. Hvis man mener, kartoffelmos er uspiselig, hvis der er klumper i den, kan man købe en speciel kartoffel-moser, eller man kan anskaffe sig (=låne på ubestemt tid) en elmixer. Det er en god ide at bruge et forklæde når man moser kartofler, det kan nemt sprøjte.
Kartoffelmos egner sig ikke til genopvarmning i en gryde, det brænder meget let på og smager grimt. Lav en ny portion i stedet.