Hvad for Noget Ekstra Udstyr Sætter du på Bilen?

Der var en gang, hvor transportmidler bare var transportmidler. Det primære mål med dem var, at de kunne transportere én fra det ene sted til det andet. Basalt set skal der bare en plade og nogle hjul til, og så et eller andet de kan skabe fremdrift. Først var det heste, og senere kom både benzin og elektriske motorer. Så smed man selvfølgeligt også lige et tag hen over, så man kunne køre i regnvejr uden at blive gennemblødt. Men det var også det: rent praktiske ting, der gjorde det muligt at blive transporteret rundt.

Men i dag er biler mere at sammenligne med modetøj. De findes i en milliard million varianter, og det er muligt at ”pynte” dem op med alle mulige forskellige slags tilbehør og accessories. Fuldstændigt ligesom med tøj, så findes der både praktiske og rent æstetiske former for tilbehør til bilen i dag.

De praktiske stykker udstyr er ting som et elektrisk parkeringsur, eller en sensor der hjælper én med at parkere, uden at køre ind i noget. Ingen af dele er strengt taget nødvendigt, men de gør det langt mere behageligt og nemt at gøre de ting, man nu en gang skal i en bil. Det æstetiske udstyr er ting som bøjler eller striber på siden af bilen, som ingen praktisk funktion har overhovedet. De er der udelukkende, fordi ejeren af bilen godt kan lidt hvordan det ser ud. Man kan dog sammenligne det lidt med modetøj, og sige at det tjener det formål, at signalere nogle ting ud omkring førerens personlighed og syn på verden. Det er jo ikke for sjov, at vi aktivt arbejder på at udforme den måde andre folk opfatter os på – det er et helt naturligt instinkt i os mennesker, og det er et vi har formået at strække til vores køretøjer.

Det er dog ikke alle, der har fået øjnene op for de muligheder der er med tilbehør. Det første år jeg kørte rundt i min Mazda CX-3 havde den kun det udstyr, jeg havde fået med fra forhandleren. Det var et rent tilfælde at jeg en dag kom ind på en hjemmeside med en masse udstyr, og så blev jeg ellers nysgerrig og kreativ. Igen er der ikke nogle af tingene der er strengt nødvendige, men jeg må jo erkende at de alle har gjort min oplevelse med bilen langt bedre. Det er blevet en drøm at skulle parkere – selv parallel parkeringer, som jeg før hadede, er ikke noget problem i dag. Samtidig føler jeg at bilen bedre udstråler mit temperament og min personlighed, end den gjorde da den lignende alle de andre Mazda’er derude. Så hvis du endnu ikke har noget ekstra udstyr til din bil, så tjek lige op på, hvad der er af muligheder – jeg er næsten sikker på, at der vil være noget, der frister!

Tidligere artikelDen Bedste Mad Kræver Stemning og Forberedelse
Næste artikelVælg Dine Soveposition Med Omtanke