Hårtab

Har kosten indflydelse på hårtab?

Ja, det har den. Undersøgelser påpeger, at kosten har en vis indflydelse på hårtab hos mænd.

Hårtab – hvad skal jeg spise?

Du skal sørge for at spise tilstrækkeligt med protein. Protein består af aminosyrer, der er vigtige for opbygningen af celler – inklusiv hårceller. Fem aminosyrer er særlig vigtige for at formindkse hårtab – cystine, cysteine, menthionine, arginine og lysine.

Utilstrækkelig tilførelse af protein over en længere periode kan forårsage at hårvæksten bliver sat i “dvale” og medfører et desideret hårtab få måneder efter. Der er derfor åbenbart, at du skal indtage en god mængde protein hver dag gennem kosten. Proteinholdige madvarer er bl.a. kød, fisk, æg, mælkeprodukter, nødder og frø. Ca. 15 % af dine daglige kalorier skal komme fra proteinholdige madvarer.

Hårtab og diet

Du kan ikke helt undgå fedt, hvis du vil formindke dit hårtab eller blot bevare din naturlige hårproduktion. Fedt bliver brugt til energiproduktion i kroppen og findes i både grøntsager og kød. Din krop har brug for tiltrækkelige mængder fedt for at bevare et godt helbred. Fedt skal optages fra kød og grøntsager. Den rigtige kost svinger fra person til person, og er influeret af din alder, dit køn og fysisk form. Når du vælger din mad og mellemmåltider kan du bruge disse principper som rettesnor:

  • Spis varieret
  • Begræns indtagelsen af fast-food
  • Spis naturlige og ikke maskinforarbejde fødevarer så ofte som muligt
  • Oversteg eller overkog ikke din mad

Kan hårtab behandles klinisk?

Ja, hårtab kan behandles klinisk/medicinsk. Der er dog en dyr affære og der ikke nogen garantier for at det virker. Du bør derfor kraftigt overveje, om det er det værd. Hvis dit hårtab hæmmer dit selvværd eller på anden måde har kraftig indflydelse på din hverdag kunne det være en ide, at tale med lægen.

Hårtab er helt naturligt – og sexet!

Heldigvis har tiderne ændret sig! Hårtab ikke længere et tegn på svaghed. Mange mænd vælger nu helt selv, at lade sig kronrage. Tænk bare på “Strisser på Samsø” og mange amerikanske skuespillere o.s.v. Hårtab kan vendes til en smart – frisure er måske i overkanten – men i hvert fald vendes til et godt og positivt image.

Artiklen er bragt i samarbejde med Frisør Booking fra Bapoon.
Bestil blandt andet frisør i Århus eller frisør i København.

Tidligere artikelMad og rejser
Næste artikelCitater