Dansk Regntøj Inspireres af Naturen

Stort set alle de ting vi mennesker har lavet igennem tiden, er blevet opfundet takket være inspiration fra vores naturlige omgivelser. Synet af fugle, der flyver let og elegant rundt over os, må næsten med sikkerhed have været den store inspiration til Wright brødrenes første flyvetur. Det er heller ikke utænkeligt, at stjerneskud og brændende kometer har væres de altafgørende faktorer, der har fået mennesket til at drømme om at indtage rummet, og som i sidste ende fik os til med stor succes at sende mennesker til månen. Når det kommer til stykket, kan du så komme i tanke om en eneste opfindelse, som ikke kan spores tilbage til noget, vi finder i naturen?

Det skyldes selvfølgelig i bund og grund, at vi ikke kan finde på løsninger, uden at have nogle indtryk der kan inspirere os. Alt hvad vi har omkring os er i bund og grund natur. Selv de menneskeskabte bygninger og andet, vi har omkring os i storbyerne, er i sidste ende lavet af ting vi har gravet op af jorden, og designet efter ting, som naturen har haft lang tid før mennesker gik ind og gjorde den kunsten efter.

Det er derfor ikke underligt, at de seneste kollektioner af regntøj fra danske designere, er blevet inspireret af naturen. Vi mennesker er ikke de eneste, der ikke er glade for at blive våde. De fleste planter og dyr i naturen risikerer faktisk langt værre skæbner, end vi moderne mennesker, hvis de bliver gennemblødte i for høj grad. Naturen har altså igennem evolutionen formået at komme op med rigtigt mange løsninger på disse problemer med regn, og det er altså dem, vi kan lade os inspirere af.

Uanset om man er på jagt efter en ny dame regnjakke, følger med i de seneste mode trends, eller har en fascination af naturen, så er det værd at følge med i denne seneste udvikling indenfor regntøj. Det er en rigtig spændende rejse, og den rejser nogle interessante spørgsmål om, hvor moden helt generelt kommer til at bevæge sig hen de næste mange år.

Er der andre steder i moden, hvor naturen er kommet os i forkøbet, og kan inspirere os til det næste gennembrud? Kan påfuglene eksempelvis lære os noget om, hvordan vi skiller os ud på en pæn måde? Vil vi kunne hente inspiration fra fisk og andre havdyr, når det kommer til gummistøvler? Det er svært at sige, og det lyder måske endda skørt, men jeg er på ingen måde i tvivl om, at det kommer til at ske. Nogle gange kan vi mennesker, i vores enorme arrogance, godt glemme hvor stor og fantastisk naturen er. Hvis vi bare kigger os lidt omkring, vil vi se at der er mange løsninger og idéer fra naturens side, som vil kunne inspirere gode menneskeskabte løsninger.