Bradepandekage med kanel og æbler

Ingredienser

150 g blødt smør eller margarine
4 mellemstore æg
250 g sukker
150 g mel
½ stang vanilie
1 tsk. bagepulver

Fyld:
750 g skrællede, udskårne æbler i både
85 g sukker blandet met 1 spsk. kanel
50 g smuttede, hakkede mandler

Glasering og pynt:
2 dl tyk abrikosmarmelade, pureret
lidt citronsaft

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniliekorn tykt. Tilsæt æggene en ad gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-/kanelblandingen samt mandler over i et tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Tag kagen ud.
Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen og bag den i endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.